(Assistent) cliëntbegeleider

Functieomschrijving

In mogelijkheden denken, in kleine stappen vooruit...


Jouw werkomgeving:

Binnen Eekhoornweg 1-3 in Echt is het een levendige boel en is geen dag hetzelfde. Onze 14 cliënten die variëren in de leeftijd van 23 tot 50 jaar vragen elk op hun eigen unieke manier de aandacht. Dat kan variëren van het bieden van structuur in de dag tot het aanknopen van een gezellig praatje. Alle cliënten hebben een licht tot matige verstandelijke beperking in combinatie met een autismespectrumstoornis en aanverwante psychiatrische problematiek(en). Kenmerkend voor deze groep is dat iedere cliënt moeilijk verstaanbaar gedrag vertoont, wat zich kan uiten in verbale en/of fysieke agressie. Er zit een grote discrepantie tussen wat de cliënt kan en wat deze aan kan. Binnen Eekhoornweg staan de cliënten centraal. Hierbij is het belangrijk dat er gewerkt wordt aan een fijne leefomgeving met een huiselijke sfeer. Zo worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een filmavond, spelletjes spelen en samen puzzelen.

Iedere cliënt heeft een eigen studio ter beschikking en neemt op zijn of haar manier deel aan het groepsproces binnen de woning. De zorgvraag van de cliënt kan uiteenlopend zijn, maar alle cliëntenvragen om duidelijkheid in de begeleidingsstijl waarbij structuur vaak gewenst is. Daarnaast wordt binnen de woning gewerkt aan zelfstandigheid en wordt er gekeken naar de perspectieven van de cliënten. Het streven is het creëren van een zo normaal mogelijk leven.

Oplossingsgericht werken, de-escalerend werken én werken volgens de methodiek “Geef me de Vijf” zijn methodieken die dagelijks worden toegepast.


Jouw baan:

Je bent ondersteuner van één of meerdere cliënten en kijkt samen met de cliënt en alle betrokkenen continu naar de wensen, de doelen en het perspectief van de cliënt. Het ondersteuningsplan dient daarbij als leidraad. Passend bij de mogelijkheden van de cliënt wordt zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan de individuele wensen van de cliënt. Uitgaan dus van wat wél mogelijk is, al zijn het kleine stapjes, in plaats van uitgaan wat niet lukt. De cliënt staat bij ons centraal en je werkt nauw samen met ouders/verwanten, de senior cliëntbegeleider, collega’s en gedragskundige om de ondersteuningsbehoeften te realiseren.

Functievereisten

Jij…

…bent een enthousiaste, daadkrachtige en energieke cliëntbegeleider met een echt zorghart voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en jouw collega’s te zijn.

…hebt een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

… durft mee te denken en toe te werken naar een beter perspectief voor de cliënt. Hierin ben jij de belangrijke ander, die samen met de cliënt zoekt naar de wensen en mogelijkheden om deze samen te kunnen realiseren. Dit met een hoogwaardige zorgkwaliteit. Dit is een boeiende uitdaging voor zowel de medewerkers als de cliënten.


Jouw achtergrond

... je hebt een diploma in de zorg op MBO-niveau 4 of HBO niveau.

... je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg of vergelijkbaar.


Daar tegenover staat…

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 30/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Echt is goed bereikbaar vanuit Beek, Geleen, Sittard, Heerlen, Roermond, Maastricht

Meer informatie

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de teamleider van deze woning, Dusty Rutten, tel: 06-51787530.

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan door je motivatie en cv te sturen via de website www.werkenbijpergamijn.nl