Ben jij iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat en heb jij een hart dat warm klopt voor het bieden van zorg? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wat ga je doen?
In deze functie komen al je kwaliteiten en talent aan bod!
Als ambulant begeleider werk je samen met de cliënten gericht op het realiseren van de doelen uit het ondersteuningsplan. Je werkt hierbij altijd samen met een andere collega (afwisselend van elkaar). Je biedt op maat gesneden zorg- en dienstverlening, bezit over een grote mate van zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en time management. Regie op eigen leven en zelfredzaamheid zijn je uitgangspunt. Je werkt hierin samen met de cliënt, diens netwerk en collega's van je eigen team. Daarnaast heb je contact met 1 van de 2 gedragskundigen die adviserend zijn aan team ambulant.
Je biedt afwisselend ADL of verpleegtechnische zorg en ondersteun je de cliënten waar nodig bij het uitvoeren en/ of aanleren van vaardigheden op het gebied van zelfstandigheid. Naar aanleiding van je observaties en signalering ben je in staat tot het voeren van de dialoog met cliënt en betrokkenen, ten behoeve van de ondersteuningsvraag. Je ziet en begeleid de cliënt in de context van zijn omgeving (netwerk) en weet hierin professionele samenwerking te bewerkstelligen binnen de kaders van de indicatiestelling. Je weet de observaties en opgehaalde informatie te vertalen in het rapportagesysteem ten behoeve van het behalen van de doelen (wensen en behoeftes) van de cliënt.
Waar ga je werken?
Werken als begeleider bij Pergamijn aan huis is werken in een bijzondere functie. De 1 op 1 begeleiding zorgt er voor dat je écht kan aansluiten op de (vaak uiteenlopende) vraag van de cliënt. Vanuit respect voor de eigen regie en autonomie van de cliënt.
Het team bestaat uit 17 begeleiders die nauw met elkaar samenwerken al is het niet in teamverband. Het team biedt zorg aan circa 70 cliënten in de Westelijke Mijnstreek en Midden-Limburg.
Wij bieden zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking (ernstig meervoudig beperkt), cliënten met een stoornis in het autismespectrum al dan niet in combinatie met een (lichte) verstandelijke beperking. Geen dag is hetzelfde en de afwisseling is enorm. De ondersteuning wordt veelal geboden in of rondom de thuissituatie; dus in de eigen omgeving van de cliënt. Werktijden zijn cliëntvolgend. Je werkt dus onregelmatig, ook in avond- en weekenddiensten en op feestdagen.
Wat bieden we jou?
Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 40; (min. €2.727,- max. €3.678,- bruto per maand o.b.v. 36 uur), afhankelijk van ervaring.
144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 56 uren Regeling balansverlof;
Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen Stichting Pergamijn;
Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet of smartphone, maar ook voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
Voordelig shoppen met Benefits at Work
En verder vinden we belangrijk:
Dat je een goede werk-/privébalans vindt. We spreken samen af hoeveel uur je werkt en wanneer we je inroosteren;
Dat je je als professional kunt blijven ontwikkelen en groeien in je werk. Daarom geven we veel aandacht aan scholing (onder meer via een online leerplatform) en heb je bij Pergamijn mogelijkheden om zelf je carrière pad uit te stippelen;
Dat er een fijne werksfeer is dankzij teambuilding, personeelsvereniging, kerstevent voor personeel en meer.