Cliëntbegeleider

Functieomschrijving

”Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect.” Bij Pergamijn zijn ca. 1200 zorgprofessionals en 600 vrijwilligers werkzaam die dagelijks kleur geven aan het leven van onze cliënten. Het werkgebied is groot: Midden-Limburg, Westelijke Mijnstreek, Parkstad en Heuvelland.

 

Binnen  Windhoek 61/63, op zoek naar nieuwe collega die ons willen gaan begeleiden en verzorgen.

 

Hallo jij daar! Ben jij onze nieuwe  cliëntbegeleider

18-22 uren per week

 

Wie zijn wij?

"Ik ben dame op leeftijd met een verstandelijk beperking en een autisme spectrum stoornis. Ik vind het belangrijk dat ik begeleiding krijg van vertrouwde personen , dat voelt veilig voor mij. Ik ben een hele lieve maar soms ook onvoorspelbare vrouw. De begeleiding vindt altijd plaats op basis van 1 op 1 situatie vanuit mijn eigen appartement. Ik heb een signaleringsplan waarin staat beschreven wat ik allemaal kan, wat ik allemaal nog kan leren en hoe je het beste hiermee kunt omgaan. Omdat ik al een beetje op leeftijd ben is het belangrijk dat de mensen om me heen rekening houden met mijn tempo. Ik vind het heel belangrijk dat begeleiding duidelijk is tegen mij, en niet te veel woorden gebruikt als je tegen mij praat. Dan kan ik je het beste volgen!"

 

"Ik ben een man waarvan de mobiliteit minder is geworden. Kon ik eerst nog kleine stukjes lopen, zit ik inmiddels in een rolstoel. Ik vind het lastig om te merken dat ik achteruit ga. In de omgang met mij is het belangrijk om te weten dat ik graag rustig benaderd wordt, Ik word onzeker en voel me bedreigd als ik niet weet wat er gaat gebeuren, daarom is voorspelbaarheid voor mij belangrijk. Als ik me bedreigd en onzeker voel dan kan het wel eens zijn dat ik je wil slaan of een schop geven. Voor mij is het dan ook belangrijk dat de mensen om me geen alles hetzelfde doen zodat ik weet wat er gaat gebeuren. Ik kan echt genieten als ik een compliment krijg! Ik ga dan lachen, steek mijn duimen omhoog en noem mezelf soms een hele flinke kerel! Wanneer ik informatie krijg van de begeleiding heb ik even tijd nodig om dit tot mij te laten komen (verwerkingstijd)".

 

Wij wonen beiden op Windhoek samen met nog 5 mede-cliënten, binnen een groep senioren met een verstandelijke beperking die vanuit hun ouder worden meer behoefte hebben gekregen aan ondersteuning, verzorging of verpleging. Soms kan er sprake zijn van gedragsproblematiek die al dan niet samen hangt met het verouderingsproces. 

 

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de functie, de cliënten of over onze organisatie? Dan kun je contact opnemen Pieter Timmermans, teamleider Windhoek. Tel: 06-42606762.

 

Heb je interesse?

Wil het team van de Windhoek komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, Solliciteer dan via de website.

De selectiegesprekken worden gehouden op locatie van Pergamijn. Voor de gesprekken op locatie zullen de actuele richtlijnen van het RIVM worden gehanteerd.

 

Bij indiensttreding vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Functievereisten

Wie zoeken we?

Wij zoeken een enthousiaste, gedreven en verantwoordelijke (assistent) cliëntbegeleider die samen met ons vorm wil geven aan onze vragen en behoeften. De komende tijd staat voor ons het vinden van een fijne verzorging en een stimulerend dagprogramma centraal. We zoeken dan ook iemand die samen met de andere begeleiders en het multidisciplinair team hierin wil meedenken. Jouw werkzaamheden zijn vooral op ons gericht samen met collega’s van de woongroep. Daarnaast is een goede klik met ons ook erg belangrijk.

Je hebt in ieder geval een afgeronde relevante opleiding op MBO-niveau (kwalificatieniveau 3 of 4) of HBO-niveau (kwalificatieniveau 5), bijvoorbeeld Sociaal Pedagogisch Werk, Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg en omgang met verbale en fysieke agressie is een pré.

 

Ben jij net als wij enthousiast over onze cliënten en durf je de uitdaging aan?