Cliëntbegeleider dagbesteding

Functieomschrijving

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.


Voor onze dagbestedingslocatie Windhoek te Echt zoeken wij per direct een:


Cliëntbegeleider dagbesteding

22,6 uur


Jouw werkomgeving

De 32 cliënten die op Windhoek dagbesteding aangeboden krijgen zijn over het algemeen ouder wordende cliënten. Het ontwikkelingsniveau van de cliënten is laag tot matig verstandelijk beperkt. Er is sprake van lichte gedragsproblematiek als gevolg van een laag emotioneel ontwikkelingsniveau, en/of autisme spectrum stoornis en dementie. Cliënten hebben een meervoudige beperking.

Windhoek staat voor een dagbesteding die zich richt op de individuele wensen en mogelijkheden van de cliënt. Activiteiten worden individueel of in groepsverband aangeboden.

Met het team zorg je ervoor dat bestaande vaardigheden in stand worden gehouden of nieuwe vaardigheden (indien mogelijk) worden ontwikkeld. Verder is een doelstelling de ervarings-en leefwereld van de cliënt uit te breiden.

De dagbesteding vindt plaats binnen de woning en op gebouw 4.Functievereisten

Jij…

… bent als begeleider verantwoordelijk voor het ondersteunen van de cliënten op het gebied van zinvolle/belevingsgerichte dagbesteding. Je werkt zelfstandig, neemt een kartrekkersrol op je en werkt samen met je collega’s van team dagbesteding en andere disciplines zoals (senior) cliëntbegeleiders van wonen, gedragskundigen en vrijwilligers. Je bent in staat om vanuit je expertise te onderzoeken waar de interesses en wensen van cliënten liggen t.a.v. dagbesteding en vertaalt deze wensen in een dagbestedingsprogramma op maat voor iedere cliënt, bijv. wandelen en fietsen met cliënten.

… bent betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. Het plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

… kunt prioriteiten stellen als geen ander, in deze dynamische werkomgeving en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.


Jouw achtergrond…

… Je hebt een diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau

… Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie

… Je hebt ervaring en expertise in dagbesteding

De baan is niet uitsluitend in dagdienst, activiteiten/dagbesteding kunnen ook aangeboden worden in de avonduren, weekenden en op feestdagen.


Daar tegenover staat..

Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.


Meer informatie?

Wil je meer weten over de functie, de cliënten of over onze organisatie? Dan kun je contact opnemen met Veronique Goossens, interim teamleider Windhoek. Tel: 06-14886730


Heb je interesse?

Wil jij het team dagbesteding van de Windhoek in Echt komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen. Solliciteer dan door je motivatie en cv op de website www.werkenbijpergamijn.nl te plaatsen

Bij indiensttreding vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Windhoek Echt is goed bereikbaar vanuit Geleen, Sittard, Beek, Heerlen, Roermond e.o..

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.