Cliëntbegeleider Dagbesteding de Gieter

Functieomschrijving

Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect.” Bij Pergamijn zijn ca. 1200 zorgprofessionals en 600 vrijwilligers werkzaam die dagelijks kleur geven aan het leven van onze cliënten. Het werkgebied is groot: Midden-Limburg, Westelijke Mijnstreek, Parkstad en Heuvelland.


Hallo jij daar! Ben jij onze nieuwe cliëntbegeleider

28.8 uur

Jouw werkomgeving

Dagbesteding de Gieter ligt op de hoofdlocatie Pepinusbrug in Echt.

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg.

De 9 cliënten die op de Gieter dagbesteding aangeboden krijgen zijn over het algemeen ouder wordende cliënten. Onze jongste deelnemer is 40 jaar en de oudste deelneemster is 70 jaar.

Het ontwikkelingsniveau van de cliënten is laag tot matig verstandelijk beperkt. Er is sprake van lichte gedragsproblematiek als gevolg van een laag emotioneel ontwikkelingsniveau, en/of autisme spectrum stoornis.

De Gieter staat voor een dagbesteding die zich richt op de individuele wensen en mogelijkheden van de cliënt. Activiteiten worden individueel of in groepsverband aangeboden.

Met het team zorg je ervoor dat bestaande vaardigheden in stand worden gehouden of nieuwe vaardigheden (indien mogelijk) worden ontwikkeld. Verder is een doelstelling de ervarings-en leefwereld van de cliënt uit te breiden.

De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Functie in het kort:

Als begeleider ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelingsgericht ondersteunen van de cliënten op het gebied van zinvolle/belevingsgerichte dagbesteding. Je werkt zelfstandig, neemt een kartrekkersrol op je en werkt samen met andere disciplines zoals (senior) clientbegeleiders van wonen, gedragskundige en andere disciplines. Je bent in staat om vanuit je expertise te onderzoeken waar de interesses en wensen van cliënten liggen t.a.v. dagbesteding en vertaalt deze wensen in een dagbestedingsprogramma op maat voor iedere cliënt.

Functievereisten


Wat staat daar tegen over...

Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:

 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.


  jij...

 • Lef om te durven te veranderen en je collega’s hierin mee te nemen.
 • Je hebt expertise en ervaring in het werken op een dagbesteding
 • Je levert een bijdrage aan een goede dagbesteding vanuit; professionaliteit, collegialiteit, respect, transparantie en een gezonde dosis humor;
 • Je kunt zowel groepen als individuele cliënten met een intensieve begeleidingsvraag begeleiden.
 • Je kunt rapporteren en informatie overdragen naar collega’s/andere disciplines. Je beschikt over de juiste vaardigheden voor het schrijven van en werken met de ondersteuningsplannen.
 • Je kunt methodisch werken en voert taken zelfstandig uit, Je levert een bijdrage aan het werken in een resultaat verantwoordelijk team.
 • Je bent creatief in het vinden van oplossingen. Samen met je team stel je dagprogramma’s en/of jaarplannen op.
 • Je hebt geen 9.00-17.00 mentaliteit, activiteiten/dagbesteding kunnen ook aangeboden worden in de avonduren, weekenden en op feestdagen.
 • Je zorgt voor een prettige werksfeer, je kunt feedback geven en ontvangen en beschikt over de communicatieve vaardigheden verbaal en non-verbaal.
 • De focus van je werkzaamheden ligt op ‘het samen doen’ met collega’s en cliënten; zie het als een puzzel die zonder jou, jouw collega of cliënt niet compleet is.
 • Je grijpt elke mogelijkheid aan om de cliënt een zo gelukkig mogelijk leven te bieden met een zinvolle dagbesteding.
 • Je blijft je verdiepen in de nieuwe ontwikkeling rondom de dagbesteding.

  Meer informatie?
  Wil je meer weten over de functie, de cliënten of over onze organisatie? Dan kun je contact opnemen met Nicole Janssen, teamleider. Tel: 06-42616148.

  Heb je interesse?
  Wil dit team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, Solliciteer dan via de website.