Cliëntbegeleider Echt

Functieomschrijving

Op zoek naar een leuke uitdaging binnen Pergamijn

Dan moet je bij ons zijn!


”Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect.” Bij Pergamijn zijn ca. 1200 zorgprofessionals en 600 vrijwilligers werkzaam die dagelijks kleur geven aan het leven van onze cliënten. Het werkgebied is groot: Midden-Limburg, Westelijke Mijnstreek, Parkstad en Heuvelland.

Voor woonvoorziening Slekkerstraat zijn wij op zoek naar een:


Cliëntbegeleider

 18 uur tot 29 uur


Jouw werkplek…

Woonvoorziening de Slekkerstraat is een 2-onder-een-kap woning gesitueerd op de Slek. Deze woonvoorziening ligt landelijker en buiten het centrum van Echt. Ook hier heerst er huiselijke sfeer maar zijn de cliënten meer bezig met hun eigen zorgvragen en behoeftes en zijn minder groepsgericht. Hier wonen momenteel 9 cliënten met een lichte, matige en ook ernstige verstandelijke beperking. De leeftijden variëren tussen de 30 en 69 jaar. Er kan bij sommige cliënten sprake zijn van gedragsproblematiek. Er is een logeerplek die op dit moment niet gebruikt wordt.


Functievereisten

Jij…

… bent een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider voor deze locatie. Je werkt alleen en werkt met name dag- en slaapdiensten. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan.

… als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, 2 senior cliëntbegeleiders en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

… Het werk is dynamisch. Jij kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen.

…Jij hebt een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg. Je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.


Jouw achtergrond…

 • Jij hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau
 • Jij hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie
 • Slikprotocol en scholing verbale agressie zijn vereist en kunnen intern gevolgd worden.

Daar tegenover staat…

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Daarnaast biedt Pergamijn een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden, een collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Wij bieden een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief.
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
 • Slekkerstraat in Echt is goed bereikbaar vanuit Sittard, Beek, Geleen, Heerlen, Roermond.


Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.pergamijn.org. Of neem contact op met Jolanda de Wit, teamleider 06-30306609.

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, solliciteer dan met motivatie en je cv via de website www.werkenbijpergamijn.nl