Cliëntbegeleider Echt

Functieomschrijving

”Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect.” Bij Pergamijn zijn ca. 1200 zorgprofessionals en 600 vrijwilligers werkzaam die dagelijks kleur geven aan het leven van onze cliënten. Het werkgebied is groot: Midden-Limburg, Westelijke Mijnstreek, Parkstad en Heuvelland.


Voor de combinatie van een tweetal woningen zijn wij op zoek naar een:


2x Cliëntbegeleider

60%-80%


Jouw werkplek

Olmstraat

Woonvoorziening de Olmstraat is een 2 onder een kap woning gesitueerd nabij het centrum in Echt . Hier wonen 10 cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking, leeftijd variërend tussen de 28 en de 62 jaar. Er heerst een huiselijke, gezellige sfeer waarbij de cliënten elkaar onderling graag helpen. Jong en oud gaan hier goed samen echter de zorgvraag van de oudere cliënt is intensiever. Belangrijke bijkomende handicaps zijn slechthorendheid /doof zijn, en/of autisme. Alle cliënten gaan 3 of 4 dagen naar een dagbesteding of werkplek in de buurt.


Slekkerstraat

Woonvoorziening de Slekkerstraat is een 2-onder-een-kap woning gesitueerd op de Slek. Deze woonvoorziening ligt landelijker en buiten het centrum van Echt. Ook hier heerst er huiselijke sfeer maar zijn de cliënten meer bezig met hun eigen zorgvragen en behoeftes en zijn minder groepsgericht. Hier wonen momenteel 9 cliënten met een lichte, matige en ook ernstige verstandelijke beperking. De leeftijden variëren tussen de 30 en 69 jaar. Er is een logeerplek die geregeld gebruikt wordt door 1 cliënt.


Wij bieden

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.


Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.pergamijn.org. Of neem contact op met Jolanda de Wit, teamleider 06-30306609 of via j.dewit@pergamijn.org.

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie via www.werkenbijpergamijn.nl.

Functievereisten

Wij zoeken

Een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider voor een combinatie van deze locaties. Bij beide locaties werk je alleen en werk je voornamelijk dag- en slaapdiensten. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.


Opleiding en ervaring

  • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau?
  • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
  • Zelfstandig kunnen werken