Cliëntbegeleider Ernstig Meervoudig Berperkt-Senioren

Functieomschrijving

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.


Pergamijn is binnen het cluster Ernstig Meervoudig Beperkt- Senioren op zoek naar:

 

Cliëntbegeleiders 

28 - 32 uren 


Jouw werkomgeving:

Er zijn verschillende werklocaties in Zuid- en Midden-Limburg. Per locatie wonen plusminus 20 cliënten, in leeftijd variërend tussen 35 en 75 jaar.

De zorg, begeleiding en ondersteuning die nodig is hebben betrekking tot ADL, verpleegtechnische handelingen, daginvulling en het behouden/ uitbreiden van hun sociale netwerk. Er kan sprake zijn van dementie, fysieke en cognitieve achteruitgang t.g.v. het ouder worden, epilepsie en het Angelmansyndroom. De begeleiding richt zich op het volgen van de cliënt in het proces van ouder worden. Er wordt gewerkt volgens de fenomenologische benaderingswijze, in een veilige sfeervolle en huiselijke omgeving

 

Een collega aan het woord:

“Voor onze cliënten is sfeer heel belangrijk. De bewoners zijn allemaal heel erg verschillend en het is een uitdaging om ze goed te leren kennen, maar de blikken in hun ogen spreken boekdelen. Het geeft mij een super gevoel als ik in de ochtend bij een bewoner de slaapkamer in kom lopen en de ogen beginnen te twinkelen. Daar doe ik het voor!” 

 

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband (36 uur) en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een langdurige samenwerking op één van de locaties. Met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets,  smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
 • De locaties zijn goed bereikbaar vanuit Echt, Sittard, Geleen, Beek, Roermond, Heerlen.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org. Voor meer informatie over deze functie kunt u zich wenden tot 

Marie Christine Meulen, recruiter. Tel:, 06-20930566 of Anja Völler, recruiter. Tel: 06-51322015

 

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, solliciteer dan met motivatie en cv via de website www.werkenbijpergamijn.nl


Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.

Functievereisten

Wij zoeken:

Een betrokken en enthousiaste cliënt begeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

 

Opleiding en ervaring:

 • Je hebt een opleiding afgerond in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie.
 • Je bent bereidt je te ontwikkelen in het vak.