Cliëntbegeleider Hofakker

Functieomschrijving

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.


Cliëntbegeleider

25,2 uur


Jouw werkomgeving
De locatie Hofakker is gelegen in het centrum van Echt en behoort tot het cluster Senioren-EMB.

Binnen het complex wonen 14 cliënten, variërend in leeftijd van 50 tot 85 jaar, die zorg, begeleiding en ondersteuning nodig hebben met betrekking tot de zelfzorg, dag invulling en in het behouden en uitbreiden van hun sociale netwerk.

Een aantal cliënten maakt gebruik van een rolstoel en de daarbij behorende transferprotocollen. Tevens wordt er van je verwacht dat je verpleegtechnische handelingen gaat verrichten.

Een aantal methodieken die veelvuldig zullen worden toegepast zijn: methode Urlings, warme zorg, fenomenologische benadering, positieve bevestiging en PDL.

 

Jouw baan

Als cliëntbegeleider werk je samen met de cliënten gericht aan het realiseren van de doelen uit het ondersteuningsplan, en begeleidt en ondersteun je hen bij ADL-activiteiten, de integratie in hun verblijfsomgeving en het opzetten en onderhouden van een sociaal netwerk. Je voert zowel individuele als groepsgerichte interventies uit, afhankelijk van en gericht op de specifieke vraag van de cliënt. Je participeert in het multidisciplinair overleg en voert overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers op basis van partnerschap. Je begeleidt stagiaires en leerlingen en hebt een coachende rol naar vrijwilligers. In deze functie krijg je te maken met uitdagende zorgvragen en verpleegkundige handelingen.


Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.
Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; cliëntbegeleider verzorgende (IG): functieniveau 35 en cliëntbegeleider (verpleegkundige niveau 4): functieniveau 40; 
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.


Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de teamleider van Hofakker, Marjo Janssen, 06 575 42 495 


Heb je interesse?
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, reageer dan op deze vacature onder vermelding van vacaturenummer CB048- 202007


Functievereisten

Wie ben jij?
Een enthousiaste en krachtige collega met een verpleegkundige of verzorgende achtergrond op MBO-niveau (bij voorkeur niveau 4 verpleegkunde of verzorgende IG niveau 3). Daarnaast heb je affiniteit en ervaring met de doelgroep senioren in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg of verpleegzorg. 

We stellen de cliënt centraal, door de zorg rondom de cliënt en diens netwerk te organiseren, dit vraagt eigen regie en verantwoordelijkheid. Je coördineert en geeft uitvoering aan de doelen van de cliënt opgenomen in het ondersteuningsplan.

Je bent bekend met de methodiek oplossingsgericht werken en stelt de cliënt in staat zo veel als mogelijk eigen regie te nemen. Je zorgt niet vóór, maar je zorgt dát!

Je bent een stevige persoonlijkheid, stressbestendig, hebt een open en cliënt volgende houding, je weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega’s en kijkt met een frisse en optimistisch blik naar knelpunten en uitdagingen. We zijn op zoek naar een een nieuwe collega die zelfstandig kan werken en die van aanpakken weet! Je denkt vanuit de mogelijkheden van de cliënt en in samenwerking en dialoog met diens netwerk kom je tot de gepaste ondersteuning. Er is ruimte te sparren met collega’s of gedragskundige wanneer de situatie hierom vraagt. Ben jij diegene die zich wil ontwikkelen en gemotiveerd is om dat in ons team te kunnen doen? Dan bieden wij jou die kans!


Opleiding en ervaring

  • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op MBO4 niveau (voorkeur VP ) of MBO 3 (verzorgende IG)
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg of verpleegzorg