Gedragskundigen (HBO/WO)

Functieomschrijving


Gedragskundige (HBO/WO)

28-36 uur


Jouw baan

Als gedragskundige ben je als (regie-) behandelaar verbonden aan verschillende woon- of dagbestedingslocaties. Je hebt een actieve rol bij het realiseren van de kwaliteit van leven van cliënten en het stimuleren van eigen zeggenschap op zijn of haar leven. Je signaleert mogelijke knelpunten in ontwikkeling en gedrag en je voert (onder supervisie) psychologisch/orthopedagogisch onderzoek uit en staat in contact met het gehele cliëntsysteem. Je bent nadrukkelijk aanwezig ‘op de werkvloer’ om teams te ondersteunen en te adviseren om het gewenste pedagogische klimaat te realiseren en je geeft adviezen aan begeleiders en teams die gericht zijn op begeleiding en ondersteuning van de cliënten. Je bent verantwoordelijk voor het inhoudelijke hulp- en begeleidingsproces m.n. uitgedrukt in het opstellen en laten uitvoeren van het ondersteunings- en behandelplan. Daarnaast zie je er als regiebehandelaar op toe dat de multidisciplinaire inzet en samenwerking rondom de cliënt in lijn is met de gestelde (behandel- en begeleidings)doelen. Dat doe je in nauwe samenwerking met andere professionals zoals de teamleider, senior cliëntbegeleider en andere professionals. 


En nog meer uitdagingen!

Je krijgt de ruimte om je bezig te houden met beleidsmatige activiteiten en visieontwikkeling met centrale doelen: zorgvernieuwing en kwaliteitsverbetering. Tevens ben je als gedragskundige een inhoudelijke sparringpartner voor de leidinggevenden en zet je inhoud, kwaliteit van begeleiding en innovaties van de zorg op de agenda.Functievereisten

Jij...

... hebt minimaal twee jaar ervaring als gedragskundige en een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau (in de richting psychologie/pedagogiek). 

... loopt warm voor en hebt bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg en/of een brede oriëntatie en ervaring in aanverwante werkvelden. 

... bent een stevige persoonlijkheid en hebt een open en cliëntgerichte houding. Je weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en weet ook onder druk je eigen grenzen te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega’s en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen. Je bent in staat om de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden en tegenstellingen te overbruggen.


Daar tegenover staat...

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; Salaris min. € 2.853,- tot max. € 5.648,- bruto op basis van een fulltime dienstverband;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;

Pergamijn is goed bereikbaar vanuit: Sittard, Echt, Heerlen, Geleen, Maastricht, Roermond.


Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Mart van der Aa, teamleider, tel. 0626152564.


Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv via de website: www.werkenbijpergamijn.nl

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek en een tweede gesprek.